Om andra började sin resa på en landsväg så hängde jag nog med på en grusväg vid sidan av. Jag låg hemma i Vänersborg och lyssnade på Captain Beefheart medan mina klasskamrater dansade till Aqua eller mimade till senaste Spice Girls-hiten.

Åtta år gammal tog mina bröder med mig på Kjell Höglund på Café Elogé. Detta förändrade mig. 15 år senare hade jag turnerat runt hela Europa i mitt punkband Affordable Hybrid.

Musiken och kärleken. Jag gick in i båda med hela själen. Det kanske är onödigt att säga att det tog hårt när jag blev dumpad första gången. När illusionen om att allt varar för evigt dog. Det var Nick Cave som blev min tröst i ensamheten. Senare kom John Holm och Conny Nimmersjö. På svenska kom musiken ännu närmare. Ett lager försvann och musiken blev ren. Här väcks idén till att själv göra nått liknande. Några enkla inspelningar av låtarna spreds i bekantskapskretsen och min inbox fylldes av euforiska mail.

Efter lite omvägar hittar jag fram till Welfare Sounds i Göteborg. Där hade flera av de musikprofilerna jag beundrat under uppväxten i Vänersborg byggt ett nytt hem. Cirkeln var sluten. Vägen fortsätter. Livet är allt en bra häftig resa.
2017-09-01

Kommentera

fem + 17 =